Baner

Novosti

“Konvoj” u nedjelju 14. avgusta u Cinemas Sloga slavi 20. rođendan

Koncertom koji će se održati u sarajevskom klubu Cinemas Sloga u nedjelju, 14. avgusta, 2016. sa početkom u 22 sata, kultni sarajevski bend “Konvoj” obilježit će dvije decenije svog djelovanja na pop-rock sceni.

 

U okviru “SFF aftera” bend će publici predstaviti najbolje od onoga što su stvarali kroz dvadeset godina, a što je zapisano na pet studijskih albuma. Pored toga, iza benda su desetine koncerata, humanitarnog rada, televizijskih i radio nastupa, dok su glavni protagonisti benda Hamdija Hamo Salihbegović i Nedžad Merdžanović često bivali i autori pozorišne i filmske muzike.

 

 

Ovim koncertom će se zaokružiti promocija albuma «Mimosvijet» u Sarajevu, jer će se sabiranjem utisaka od protekle dvije godine polako otvarati nove ideje kao putokaz za nove muzičke izazove.

SFF: Robert De Niro dobitnik prvog Počasnog Srca Sarajeva za životno djelo

Glumac, reditelj i producent Robert De Niro, dvostruki dobitnik nagrade Oscar, pet puta nominiran za Oscara, nagrađen priznanjima Zlatni globus, dobitnik je prvog Počasnog Srca Sarajeva za životno djelo za izuzetan doprinos filmskoj umjetnosti.

 

Najveće priznanje Sarajevo Film Festivala, Robertu De Niru će biti uručeno na svečanom otvaranju 22. izdanja Festivala koji se ove godine održava od 12. do 20. augusta. De Niro će sarajevskoj publici predstaviti film koji će otvoriti ovogodišnji Sarajevo Film Festival. Riječ je o kultnom ostvarenju Martina Scorsesea “Taksist”, koji je u čast 40. godišnjice prikazivanja upravo restauriran.

 

 

Film će biti prikazan istovremeno u Narodnom pozorištu i Ljetnom kinu, gdje će De Niru biti uručeno Počasno Srce Sarajeva pred 3.000 filmskih zaljubljenika.

Drugi Sarajevo Summer Market tokom cijelog augusta

Od 01. do 31. augusta na Trgu djece Sarajeva postavljen je 2. Sarajevo Summer Market, promotivno - prodajni bazar autentičnih domaćih proizvoda.

 


Cilj ovog događaja je da se tokom mjeseca augusta kada Sarajevo obiluje zanimljivim sadržajima, među kojima je i najznačajniji kulturni događaj u regiji - Sarajevo Film Festival  (od 12. do 20. augusta 2016.), građanima i brojnim posjetiteljima koji u ovom periodu posjećuju Sarajevo prezentira bogata ponuda zanatskih i ručno rađenih proizvoda.

 

 

Sarajevo Summer Market, nastao u svrhu upotpunjenja turističke ponude destinacije Sarajevo, kreirali su ZUP Baščaršija i Fondacija Sarajevo Navigator, a njegovo ovogodišnje izdanje dešava se pod pokroviteljstvom Grada Sarajevo.

Callin' My Name, novi singl "The Last Locationa"

Pjesma 'Callin' My Name' je prvi noseći single albuma jer ima summer vibe, i dosta je dinamična i groovy.

 

Snimanje albuma je počelo u februaru u Sarajevu, a završeno u Parizu krajem prošlog mjeseca. Izlazak pjesme prati i Lyrics video koji potpisuje Tridea Vision.

 

 

Muziku i tekst potpisuje The Last Location dok produkciju potpisuje francuski producent Dino Sirius.

 

 

'Callin' My Name' je prvo međunarodno izdanje benda i dostupno je na svim digitalnim platformama za prodaju, distribuciju i stream muzike širom svijeta.

Film “Sljedbenica” otvara Takmičarski program igranog filma 22. SFF-a

Film “Sljedbenica” Lukasa Valenta Rinnera (Austrija) otvorit će Takmičarski program igranog filma ovogodišnjeg 22. izdanja najveće regionalne filmske smotre Sarajevo Film Festivala (SFF), koji će biti održan od 12. do 20. augusta.Riječ je o programu koji će poklonicima sedme umjetnosti ponuditi 11 naslova, od kojih su tri van konkurencije, a preostalih osam će se takmičiti za festivalske nagrade. Direktor SFF-a Mirsad Purivatra istaknuo je na konferenciji za medije u Sarajevu da je Sarajevo Film Festival najzanimljiviji zbog njegova fokusa na regiju, koja danas obuhvata 20 zemalja.

 

 

Kada je riječ o programu u fokusu, bit će prikazano sedam najvažnijih ostvarenja nastalih tokom prošle godine u regiji. Tu su filmovi – “Mahnitost” (Turska), “Matura” (Rumunija), “Noćni život” (Slovenija), “Prekid” (Grčka), “S one strane” (Hrvatska), “Sieranevada” (Rumunija) te “Smrt u Sarajevu” (BiH).

Baner

Telefoni Radija BA pomoću kojih možete nazivati studio u Sarajevu po lokalnoj taksi vaše države.

+387(0)33 922 000
+1(0)240 491 0127
+1(0)240 491 0127
+45(0)701 427 22
+47(0)210 33 700
+31(0)107 994 544
+44(0)203 014 1433
+41(0)445 671 979
+43(0)1253008-3221