Baner

Novosti

Početak kampanje "Invest in Bosnia and Herzegovina"

FIPA je  osmislila novu promotivnu kampanju "Invest in Bosnia and Herzegovina", koja će se realizirati u inostranim medijima sa ciljem da se pokuša poboljšati imidž i percepcija BiH kao interesantne investicione lokacije i kao turističke destinacije.

 

U  FIPA-i  je snimljen prvi materijal u svrhu promocije zemlje, koji će se emitirati na TRT-u. Saradnja će se nastaviti kroz snimanje i prikazivanje novih sadržaja u koje će biti uključeni ostali relevantni sagovornici.

 

 

U  novu promotivnu kampanju u stranim medijima pod nazivom "Invest in Bosnia and Herzegovina“ biće uključene sve institucije u našoj državi, entitetima, kantonima, gradovima i općinama koje učestvuju u procesu privlačenja stranih investicija, saopćila je FIPA.

Novi album Crvene jabuke 2016, na omotu Baščaršijski Sebilj

Album "2016" oduševit će slušatelje sa čak 25 novih pjesama i novom dozom muzičke inspiracije stalnih Jabukinih kompozitora - Asmira Spahića, Zlatana Fazlića, Dragomira Herendića, Branimira Mihaljevića, Mirka Šenkovskog Geronima, Nenada Ninčevića, Antonije Šole i drugih.

 

 

U ovitku albuma, koji je i ovaj put dizajnirao majstor svog posla i stalni Jabukin suradnik, Davor Papić, istaknuto je i 50-ak studijskih muzičara koji su sudjelovali u snimanju i koji su doprinijeli da novi album zvuči produkcijski najbolje dosad. A tu odličnu produkciju, uz Žeru, potpisuju i Marko Đurašević Mahoni, Dragomir Herendić i Branimir Mihaljević. Mastering albuma djelo je Misjah Van den Heidena (24 mastering). Album ima 25 pjesama i na njemu ćete pronaći svega.

 

Novi album otvara prekrasna ljubavna balada i sigurni budući singl "Dolly Bell", nastavlja brža "Istu rijeku gazim nogom", a u sljedećih nekoliko pjesama, među kojima su bajkovita "Berba čaja na Šri Lanki" i vesela "Minka", izmjenjuju se brži i sporiji ritmovi koji odišu prepoznatljivim zvukom Crvene Jabuke. Sredinu prvog CD-a otvara dobro poznati singl "Lubenice" u kojemu se Jabuci pridružio popularni istarski bend Gustafi, a nakon "Lubenica" krenut će pjesma "Ode Žera u mornare", prva suradnja s klapom Puntamika iz Zadra na albumu i pjesma s kojom će Jabuka nastupiti na ovogodišnjem Splitskom festivalu.

BiH: Tropske vrućine još danas

Visoke temperature sa toplim saharskim vjetrom koji je zahvatio BiH, što je prouzrokovalo i prvu tropsku noć u Sarajevu i drugim gradovima zadržat će se još danas, kazao je poznati bh. klimatolog Željko Majstorović. Majstorović je kazao da će do kraja juna biti više sunca u odnosu na prvu polovinu mjeseca, ali i kiše.

 

 

Savjetujemo redovno tuširanje, rashlađivanje, voće i svakako, da boravite u klimatiziranim prostorijama tokom dana.

 

 

Za vikend vruće, do 34°C uz oblačnost i sunčane intervale, ali i mogućnost kratke, povremene kiše.

Hari Mata Hari – Promocija novog Spota “Ćilim”

Spot je sniman na Sjevernom Kipru, koji je radila produkcijska kuca “GOTIVA” u saradnji sa “VISUAL INFINITY”. Nakon premijere nove pjesme ce ubrzo i novi Album biti objavljen, koji vec dugo ocekujemo. Na novom Albumu ce biti 11 pjesama raznih stilova.

 

 

 

Hari Mata Hari novim albumom pod nazivom "Ćilim“ prekinut će sedmogodišnju diskografsku pauzu.

Popularni trio u hit predstavi godine

Regionalno popularni trio Mustafa Nadarević, Senad Bašić i Moamer Kasumović sa malih ekrana sele se na daske koje život znače. Vaše omiljene glumce uskoro možete gledati u pozorišnoj komediji „Sjajni momci“, koja će imati svoju premijeru u Mostaru, 23. juna u Hrvatskom domu Herceg Stjepan Kosača.

 

Predstava „Sjajni momci” je rađena po tekstu Neila Simona u originalu „Sunshine Boys”. Dva penzionisana komičara, Hari i Ali, na poziv Harijevog sestrića Zlatana, učestvuju u TV emisiji posvećenoj komediji u kojoj izvode svoj proslavljeni skeč „Kod doktora“. Međutim, problem je što su Hari i Ali prekinuli sve odnose prije dvanaest godina. Na nagovor Zlatana, dva slavna glumca pokušavaju obnoviti čuveni skeč. Uz mnogobrojne nesuglasice i razmirice njihov ponovni javni nastup se pretvara u komični fijasko furiozo.

 

Ova urnebesna komedija će nas zasigurno sve dobro zabaviti i nasmijati.

Baner

Telefoni Radija BA pomoću kojih možete nazivati studio u Sarajevu po lokalnoj taksi vaše države.

+387(0)33 922 000
+1(0)240 491 0127
+1(0)240 491 0127
+45(0)701 427 22
+47(0)210 33 700
+31(0)107 994 544
+44(0)203 014 1433
+41(0)445 671 979
+43(0)1253008-3221