Baner

Novosti

Damir Džumhur i zvanično na Olimpijadi u Riju!

Kancelarija Olimpijskog komiteta BiH dobila je danas zvaničnu potvrdu MOK-a da je naš najbolji teniser Damir Džumhur dobio poziv za učešće na OI Rio 2016. od Tripartitne komisije MOK-a, saopćeno je iz Olimpijskog komiteta BiH.

 

 

 

 

“Ovim pozivom se Džumhur pridružio bh. timu kao 8. član, a očekujemo kvalifikaciju ili poziv za dva plivača, što je ukupno deset sportista koji bi trebali činiti bh. tim na OI Rio 2016”, saopćeno je iz OK BIH.

Bosna i Hercegovina pobjednica Kirin kupa u Japanu

Nogometna reprezentacija Bosne i Hercegovine pobjednica je Kirin kupa koji je odigran u Japanu.

Momci Mehmeda Baždarevića, na krilima Milana Đurića, koji je postigao oba gola za svoju zemlju, savladali su Japan rezultatom 2:1.

 

Uspjeh je još veći kada se uzme u obzir da za BiH nisu igrali njeni najbolji igrači.

 

Reprezentativci BiH osvojili su tako prvi trofej u nogometnoj historiji od vremena osamostaljenja.

 

Treće mjesto na Kirin kupu osvojila je najbolja nogometna selekcija Danske koja je u utakmici za treće mjesto savladala Bugarsku sa 4:0.

Ramazanski program Radija BA: "Bereket ramazanskih ibadeta"

U okviru ramazanskog programa Radija BA, i ove godine za naše slušatelje koji dočekuju mjesec islamskog posta, omogućili smo da prate serijal pod nazivom: "Bereket ramazanskih ibadeta". Program pod pokroviteljstvom Uprave za vjerske poslove Rijaseta Islamske zajednice u BiH. Serijal je urađen od 29. emisija namijenjenih ramazanskom programu.

 

 

 

 

Svim vjernicima islamske vjeroispovijesti u BiH  i svijetu, želimo sretne ramazanske dane, te da ih provedu u zdravlju, miru i radošću.

Sarajevo: Večeras koncert "Sjećanje na Jadranku"

Pop grupa “B-cam” održaće večeras u Sarajevu koncert tradicionalne japanske muzike pod nazivom “Sjećanje na Jadranku” povodom 20 godina od uspostavljanja diplomatskih odnosa između Japana i BiH.Ambasador Japana u BiH Kazuja Ogava rekao je da je prvobitna zamisao ovog koncerta bila da se kantautorki Jadranki Stojaković prenesu pozdravi i podrška njenih fanova iz Japana u borbi sa teškom bolešću, međutim, kako je ona preminula, koncert je dobio drugu dimenziju, tako da će biti u znak sjećanja na nju.On je na konferenciji za novinare u Sarajevu rekao da su članovi “B-cama” Jadrankini dugogodišnji prijatelji, sa kojima je ona sarađivala u Japanu, dodavši da je rezultat te saradnje bio njihov zajednički koncert 2009. godine u Banjoj Luci i Sarajevu.

 

Koncert “Sjećanje na Jadranku” biće održan u 20 sati, u Domu oružanih snaga BIH, a ulaz je slobodan.

Dženan Jahic: Uskoro promocija novog albuma "Miramar"

Mladi sarajevski autor Dženan Jahić  nedavno je sa ekipom Hayat Production boravio na Kubi. Osim što je bio dio plesnih priprema, slušao je i lekcije kubanskih profesora muzike i plesa. I to nije sve. Snimao je kadrove svojih novih muzičkih spotova. "Moj drugi album naziva „Miramar" treba biti predstavljen uskoro, najkasnije početkom jeseni. Svaka pjesma je drugačija i posebna, tako da spotovi neće ličiti jedan na drugi, iako će se u svakom od njih osjetiti dah Havane, odnosno Kube. Kolijevka muzike i plesa chachacha i rumbe je Kuba, te sam presretan što sam imao priliku doživjeti spoj svega toga." – kaže Jahić.

U ponedjeljak 30.maja Dženan će nam predstaviti prvi od nekoliko spotova s Kube. Riječ je o spotu za pjesmu „Miramar" po kojem će album i nositi ime.Autor teksta i muzike je sam Dženan, dok je aranžman djelo Marina Meštrovića.

„Spot sam snimao sa ekipom Hayat production, a u  spotu za pjesmu „Miramar" vozio sam auto iz 1958. godine. Bilo je neponovljivo iskustvo. U spotu ćete vidjeti lijepe Kubanke, plaže, more, kako izgleda život u Havani i sve ono po čemu je Kuba  definitvno drugačija od svih zemalja na svijetu. Pjesma je ljetna, pansion Miramar simbol je ljubavi, a dio refrena pjevam na španskom. Također, ova pjesma bit će otpjevana na još nekoliko jezika, a sad za sad predstavljam je u kombinaciji bosanskog i španskog" – ističe svestrani umjetnik.

Promocija spota će se održati na ljetnoj terasi hotela Evropa.

Baner

Telefoni Radija BA pomoću kojih možete nazivati studio u Sarajevu po lokalnoj taksi vaše države.

+387(0)33 922 000
+1(0)240 491 0127
+1(0)240 491 0127
+45(0)701 427 22
+47(0)210 33 700
+31(0)107 994 544
+44(0)203 014 1433
+41(0)445 671 979
+43(0)1253008-3221