Baner

Novosti

I najpoznatiji bh. teniser Damir Džumhur podržava #SocijalniDan

Najbolji bosanskohercegovački teniser, Damir Džumhur, je također dao svoju podršku 9. Socijalnom danu koji će biti održan 25. maja širom BiH, direktnim javljanjem sa Masters turnira u Rimu:„Znam iz iskustva mojih prijatelja koji su igrali sa mnom  i prestajali su sa nekih 14 ili 15 godina da igraju tenis jer jednostavno nisu imali podršku onih koji su trebali. Zato bih poručio svim poslodavcima da na 25 maj zaposle srednjoškolce, da im pokažu kako je to kada vas neko podržava“, rekao je Džumhur.Podsjećamo, 9. Socijalni dan će biti održan 25. maja u organizaciji Udruženja INFOHOUSE.

Preko 100 škola iz 40 gradova BiH se već uključilo u projekat, a ostalo je još nekoliko dana za prijave poslodavaca. Organizatori pozivaju sve poslodavce iz BiH da podrže ovu inicijativu i zaposle na jedan dan srednjoškolce, te im tako pokažu bar na jedan dan šta znači raditi i stvarati.  

Više informacija o projektu:

www.volontirajkreditiraj.ba

Latif Moćević predstavlja novi album "Skice za pjesmu o tebi"

Ovaj album je nešto sasvim drugačije i novo na muzičkoj sceni u Bosni i Hercegovini. Bila je ovo prilika da sarađuju veliki umjetnici, muzičari. Na cijelom albumu su radila dva producenta Halid Hajduković i Mahir Sarihodžić.

 

Bh. kantautor i operni pjevač Latif Moćević objavio je prvi singl i spot kao najavu novog albuma "Dobro". Za pjesmu "Dobro" muziku i tekst potpisuje sam Latif Moćević.

 

 

Album "Skice za pjesmu o tebi" koji će biti promovisan krajem maja ove godine na sceni na kojoj je Latif kao dijete održao prvi solistički koncert, a to je OŠ "Grbavica I".

Bh. sevdah bend Divanhana na turneji u CG

Prvi koncert održan je u KIC-u Budo Tomović u Tivtu, 12. maja. Danas će nastupiti na sceni Nikšićkog pozorišta, u subotu će nastupuiti u Totvu u Centru za kulturu, dok će posljednji nastup u Crnoj Gori imati u rožajskom Centru za kulturu, u nedjelju 15. maja.Ansambl Divanhana izvodi prvenstveno sevdah i njeguje, ne samo tradicionalnu muziku Bosne i Hercegovine, već i tradicionalnu muziku zemalja Balkana, ali u urbanim i originalnim aranžmanima koji su nastali kao rezultat fuzije džeza, popa i klasične muzike 20. stoljeća.

 

 

Bend će u Crnoj Gori promovisati svoj novi album pod nazivom „Zukva“, koji je za teritoriju bivše Jugoslavije objavio beogradski Multimedia Music, a za svjetsko tržište ga objavljuje ARC Music iz Velike Britanije, najagilniji izdavač etno muzike posljednjih godina.

Britanska milijarderka Claire Johnson u posjeti BiH

Britanska milijarderka Claire Johnson, poznata po društveno odgovornom angažmanu pod okriljem fondacije Caudwell Children, doputovala je u Sarajevo gdje je održala nekoliko neformalnih sastanaka s političkim predstavnicima naše zemlje, nakon čega se uputila u Mostar.

 

 

Povod posjete našoj zemlji je podrška humanitarnim udruženjima koja brinu o djeci s poteškoćama u razvoju, kao i njihovim roditeljima.

 

 

 

Ova istaknuta humanitarna radnica provest će nekoliko dana u hotelu Eden u Mostaru, gdje će imati radne sastanke. Ipak, pronašla je vremena da obiđe staro jezgro Mostara i prošeta Starim mostom koji je pod zaštitom UNESCO-a.

Osnovna.ba i Radio.ba vas nagrađuju u emisiji Osnovac za 5!

Današnji gost emisije je direktor Amir Zukić, OŠ „Meša Selimović“ iz Zenice. Tema emisije: Implementacija online nastave u OŠ.


Osnovna.ba je bazirana na naprednom tehnološkom sistemu jedinstvenom u regionu. Uz pomoć novih tehnologija kreirano je sigurno mjesto na internetu koje učenicima omogućava postizanje maksimalnih rezultata, uz zabavu i izazov. Sistem je namijenjen edukaciji učenika viših razreda osnovne škole (od 5. do 9. razreda).

 

Pratite emisiju i kviz svake srijede u 18:30 sati samo na talasima Radio BA!

Baner

Telefoni Radija BA pomoću kojih možete nazivati studio u Sarajevu po lokalnoj taksi vaše države.

+387(0)33 922 000
+1(0)240 491 0127
+1(0)240 491 0127
+45(0)701 427 22
+47(0)210 33 700
+31(0)107 994 544
+44(0)203 014 1433
+41(0)445 671 979
+43(0)1253008-3221